Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта на пяна и разтопете маслото.
Пресейте лимецовото брашно в голяма купа и добавете брашното от елда.
Разбъркайте брашното от рожков с бадемовото и ги изсипете в купата.
Разбъркайте добре всички брашна.
Добавете след това ароматизираната захар и ванилията и отново разбъркайте.
Направете кладенче в сместа и в него изсипете кафявата захар, маслото, яйцата и разбърканите предварително сода и кисело мляко.
Замесете тесто и го оставете настрана за около 30 минути.
Разделете го след това на 5 части, като всяка от тях разточете на кора.
Изрежете вкусни бисквитки с формички по избор и ги наредете в тава върху хартия за печене.
Сложете ги да се печат в предварително загрята фурна на 180 °C до готовност.
Бисквитите с лимец и масло са много вкусни.