Бисквити с лимец и масло

Бисквити с лимец и масло
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"По магазините няма да намерите толкова вкусни лимецови бисквитки"

Необходими продукти

  • брашно от елда - 200 г
  • брашно от рожков - 100 г
  • лимецово брашно - 800 г
  • бадемово брашно - 200 г
  • краве масло - 200 г
  • кафява захар - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • козе кисело мляко - 250 г
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 1 пакетче с аромат на лимон (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта на пяна и разтопете маслото.

Пресейте лимецовото брашно в голяма купа и добавете брашното от елда.

Разбъркайте брашното от рожков с бадемовото и ги изсипете в купата.

Разбъркайте добре всички брашна.

Добавете след това ароматизираната захар и ванилията и отново разбъркайте.

Направете кладенче в сместа и в него изсипете кафявата захар, маслото, яйцата и разбърканите предварително сода и кисело мляко.

Замесете тесто и го оставете настрана за около 30 минути.

Разделете го след това на 5 части, като всяка от тях разточете на кора.

Изрежете вкусни бисквитки с формички по избор и ги наредете в тава върху хартия за печене.

Сложете ги да се печат в предварително загрята фурна на 180 °C до готовност.

Бисквитите с лимец и масло са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: