Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани Лимони Туршия

Мариновани Лимони Туршия

ЗориЗори
Новак
15515k
Мариновани Лимони Туршия
Снимка: Зори
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Маринованите лимони туршия може да добавяте към основния ястия, салати и сосове"

Необходими продукти

  • ЗА 1 БУРКАН
  • лимони - 6
  • чесън - 2 скилидки
  • морска сол - 4 с.л.
  • канела - 1/2 пръчка
  • карамфил - 5 г (1 пакетче)
  • кориандър - 1 к.л. семена
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 5 зърна
  • розмарин - 1 стрък
  • джинджифил - 1 - 2 тънки слайса корен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте много добре лимоните с гъба със сапун и топла вода.

Подсушете ги и ги разтъркайте напред-назад върху дъска за рязане, за да омекнат. Половината от тях разрежете на 4 парчета по дължина.

Във всеки един резен лимон забийте 6-7 розички карамфил и ги наредете плътно в буркана. Добавете половин пръчка канела, 5 зрънца бахар и стрък розмарин.

Сипете по 1 к.л. семена кориандър и черен пипер, 1-2 резена от корен джинджифил и скилидки чесън - обелени и цепнати през върха с нож.

От останалите 3 лимона отцедете сока и залейте резените в буркана. Най-отгоре сипете морската сол и леко разстръскайте буркана - така всичко ще се разпредели равномерно.

Приберете туршията в хладилник. След 24 часа я проверете и ако лимоните не са покрити от течността, добавете още лимонов сок (за да ги покрие). Оставете в хладилника за месец, като от време на време обръщайте или разстръсквайте буркана.

Приготвените по този начин лимони може да се добавят към ястия с месо, сосове за риба и пиле, салати.

Маринованите Лимони Туршия са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: