edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Бърз селски хляб

Бърз селски хляб

АнабелАнабел
Новак
61
1k
7
31/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции4
"Една бърза и лесна рецепта за селски хляб - аромат и вкус, на които никой не може да откаже"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 грама
  • суха мая - 7 грама
  • вода - 450 мл топла
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте брашното. Добавете солта, водата и сухата мая.

Разбъркайте с помощта на шпатула и дървена лъжица. Ще се получи тесто за хляб, което е с по-рядка консистенция.

Покрийте го с чиста памучна кърпа и оставете на топло място да бухне. След като тестото се надинге, отново го разбъркайте и пак покрийте с кърпа.

Щом бухне още веднъж, пак разбъркайте и пак оставете да втаса. Тази процедура се повтаря общо 3 пъти.

След като втаса и за трети път, намокрете ръцете си и прехвърлете тестото в тава, която е покрита с хартия за печене.

Покрийте с алуминиево фолио, за да не изгори хлябът. Печете в загрята на 210 градуса фурна.

10-тина минути преди готовност, махнете фолиото, за да получите хубав загар.

Бързият селски хляб е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: