Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми за Бъдни Вечер

Постни сарми за Бъдни Вечер

Постни сарми за Бъдни Вечер
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Запечени постни сармички с кисело зеле, ориз, праз и стафиди... любимите ни сарми за Бъдни Вечер"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 6 бр. листа
  • праз - 1 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • стафиди - шепа
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • джоджен
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. В тенджера сложете 3 с.л. олио и ги изпържете до златисто.

Нарежете праза на дребно и го сложете при гъбите. Пържете, докато омекне. Добавете стафидите, а след няколко минути и ориза.

Изчакайте да стане прозрачен и сложете подправките. Разбъркайте и махнете от котлона. Напълнете зелевите листа с плънката за сармите и подредете в тавичка за печене.

В тенджерата, без да я плакнете, налейте 3 чаени чаши вода и сложете на котлона. Изчакайте да заври и залейте вкусните постни сарми. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност.

Ако забележите, че започват да прегарят, сложете едно парче алуминиево фолио отгоре. Извадете, оставете леко да изстинат и сервирайте вашите постни сарми за Бъдни Вечер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: