Начин на приготвяне
Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. В тенджера сложете 3 с.л. олио и ги изпържете до златисто.
Нарежете праза на дребно и го сложете при гъбите. Пържете, докато омекне. Добавете стафидите, а след няколко минути и ориза.
Изчакайте да стане прозрачен и сложете подправките. Разбъркайте и махнете от котлона. Напълнете зелевите листа с плънката за сармите и подредете в тавичка за печене.
В тенджерата, без да я плакнете, налейте 3 чаени чаши вода и сложете на котлона. Изчакайте да заври и залейте вкусните постни сарми. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност.
Ако забележите, че започват да прегарят, сложете едно парче алуминиево фолио отгоре. Извадете, оставете леко да изстинат и сервирайте вашите постни сарми за Бъдни Вечер.