Българска Боб Яхния

EfrosiaEfrosia
Новак
19
3
05/01/2021
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • боб - 200 - 300 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 глава
  • джоджен - 1 ч.л.
  • доматен сос - 200 мл
  • девесил - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • мазнина - 50 мл растителна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Любимата на всички бобена яхния е на почит във всеки дом. Ето как да я приготвите.

Накиснете боба в студена вода от предната нощ. На следващия ден го изсипете в подходяща тенджера заедно със содата. Оставете да заври.

След около 5 мин. сменете водата и прехвърлете в тенджера под налягане. Добавете останалите съставки.

Трябва да затворите тенджерата и да оставите на първа степен, която се специално за боб и други варива. Варете за 25 мин. и махнете вкусната яхния от огъня.

Оставете за 10 мин., по време на които налягането и клапанът ще спаднат, и махнете капака.

Сервирайте готовата Българска Боб Яхния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар