Печен джолан за ценители

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Ако и вие като нас сте ценители на вкусното месо, задължително изпробвайте тази рецепта за печено джоланче"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 бр. голям
  • бира - 300 мл тъмна
  • бульон - 150 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • мед - 3 лъжици
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • кимион
  • бахар
  • лют пипер - 1 к.л.
  • зехтин - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете маринатата за месото. Смесете в купа подправките с бирата, зехтина, меда, бирата и счукания чесън. Разбъркайте добре всичко.

Сложете месото в дълбока чиния и втрийте сместа хубаво с ръце. Останалото излейте около джолана.

Оставете свинското да се маринова в хладилника за 3 часа. След това го извадете и преместете в тава. Сипете половината от маринатата около джолана, налейте бульона.

Покрийте добре тавата с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 90 минути.

Махнете фолиото, намажете джолана с останалата марината и печете свинското до получаването на хубав загар - около 30 минути.

Печеният джолан за ценители е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#242291
Потребител#242291
Марината много подхожда. Препоръчвам рецептата.
23.04.2021 22:26