Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Пикантно печено агнешко за ценители

Пикантно печено агнешко за ценители

Пикантно печено агнешко за ценители
Снимка: Невена Блажева Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Само най-големите почитатели на агнешкото месо ще оценят тази рецепта"

Необходими продукти

  • лют червен пипер - 1 ч.л. едро смян
  • олио - 1 к.ч.
  • агнешка плешка
  • бира - 200 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - прясно счукан
  • джоджен - пресен
  • мента - прясна
  • естрагон - пресен
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции агнешката плешка.

Направете кашица от солта, двата вида пипер, олиото и брашното, като разбъркайте всичко много добре. Намажете всяка порция агнешко в сместа.

Сложете месото в дълбока тава. Около него наредете пресни подправки, завийте със свежо фолио и оставете да се маринова в хладилник за една нощ.

На следващия ден сипете бирата около месото, ако е необходимо, налейте и още вода. Завийте отново с фолио и печете в умерено загрята фурна за час и половина.

След това махнете фолиото и печете агнешкото до получаване на хубава коричка. Оставете да се отпусне за 20 минути, след което поднесете с желаната от вас гарнитура.

Пикантното печено агнешко за ценители е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: