edin.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Класически шоколадови къпкейкс

Класически шоколадови къпкейкс

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
23
1k
5
Класически шоколадови къпкейкс
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
21/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната до 180 градуса. Подредете форма за кексчета с 12 (или 6) места.

Поставете всички съставки с изключение на млякото в кухненски робот и пуснете, за да се разбърка добре. Изстържете надолу по страните полепналата смес.

При работещ мотор добавете млякото и обработвайте още 1 минута, докато сместа за вкусните шоколадови кексчета стане много гладка.

Сега използвайте 2 десертни лъжици, за да разпределите тестото във всяка формичка за кексчета, като разнесете сместа, за да запълните всички 12 места (винаги изглежда, че не е достатъчно, но повярвайте ми - е).

За ванилови кексчета оставете какаото на прах и използвайте общо 125 г брашно от кекс!

Печете в продължение на 15-18 минути, докато се изпекат (пробвайте с клечка, трябва да излезе чиста при пробването).

Извадете от фурната и прехвърлете кексчетата на решетка, за да се охладят напълно.

За шоколадово-маслената глазура:

Поставете маслото в голяма купа (или купа на миксер), след което с помощта на ръчен миксер го разбийте, докато стане бледо и кремообразно (отнема около 2-3 минути).

Добавете пресятата пудра захар и какаото на прах по малко, като разбърквате, докато се получи хубав плътен маслен крем.

Добавете ванилията и малко мляко и разбъркайте, за да получите лека и пухкава текстура, но не добавяйте прекалено много мляко, защото сместа няма да задържи формата си.

Прехвърлете глазурата в пош, снабден с накрайник по ваш избор, и нанесете глазурата върху кексчетата.

Не ги съхранявайте в хладилник, тъй като глазурата ще стане твърда и неприятна за ядене.

Насладете се на класическите шоколадови къпкейкс веднага или съхранявайте в херметически затворен контейнер до 3 дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: