Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и захарта.
Добавяме маслото, рикотата, лимоновия сок, канелата, ваниловата захар, разбъркваме много добре и сипваме брашното от лимец и бакпулвера.
Отново разбъркваме.
Нарязваме крушите на малки парченца и ги сипваме в сместа.
Сега не е нужно да бъркаме много, а само 2-3 по-груби движения с бъркалката.
Пълним до половината формички за мъфини със сместа и подреждаме в обща форма с отвори за мъфини.
Печем на 200 градуса 20 минути.
Оставяме готовите сочни къпкейкс с круши да се стегнат за 2-3 часа и сервираме.
По желание към тях може да добавим топка сладолед, да ги полеем с кленов сироп или мед или да ги поръсим с пудра захар.