Лимецов хляб с квас

15/10/2020
Приготвяне640 мин.
Готвене60 мин.
Общо700 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата88
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 400 мл
  • вода - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • домашен квас - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в купа, в която ще втасва. Прибавя се солта и захарта.

Брашното се разбърква много добре. Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към брашното. Прибавя се водата.

Сместа се разбърква много добре. Прибавя се домашния квас. Сместа се разбърква с дървена лъжица, не се бърка с метална лъжица.

Бъркането продължава до получаване на хомогенна смес. Купата се завива с фолио за свежо съхранение, като отгоре се надупчва, за да влиза въздух.

Оставя се на стайна температура за 10 ч.

След като сместа е набъбнала, се изсипва във форма за печене, която се намазва със зехтин и брашно.

Хлябът се пече в предварително загрята фурна 60 минути на 160 градуса.

Лимецовият хляб с квас е готов.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар