Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Лимецов хляб с квас

Лимецов хляб с квас

Лимецов хляб с квас
Снимка: Мария Божилова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
640 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
700 мин.
Порции
8
"Представете си сега как се прибирате и вкъщи ухае на домашен лимецов хляб - не е ли хубаво?"

Необходими продукти

  • брашно от лимец - 400 мл
  • вода - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • домашен квас - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в купа, в която ще втасва. Прибавя се солта и захарта.

Брашното се разбърква много добре. Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към брашното. Прибавя се водата.

Сместа се разбърква много добре. Прибавя се домашния квас. Сместа се разбърква с дървена лъжица, не се бърка с метална лъжица.

Бъркането продължава до получаване на хомогенна смес. Купата се завива с фолио за свежо съхранение, като отгоре се надупчва, за да влиза въздух.

Оставя се на стайна температура за 10 ч.

След като сместа е набъбнала, се изсипва във форма за печене, която се намазва със зехтин и брашно.

Хлябът се пече в предварително загрята фурна 60 минути на 160 градуса.

Лимецовият хляб с квас е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: