Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Задушено пиле с гъби и моркови

Задушено пиле с гъби и моркови

Задушено пиле с гъби и моркови
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
38 мин.
Порции
4
"Ако само ароматът на едно ястие може да ви впечатли, то тогава значи сме убедени, че тази задушена пилешка гозба ще ви омагьоса веднага"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • чушки - по 1/2 бр. червена, зелена , жълта
  • тиквичка - 1/2 бр.
  • фиде - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 4 с.л.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки. Зеленчуците нарежете на лентички. Обелете гъбите и нарежете на филийки. Рендосайте домата и пресовайте чесъна вътре.

Загрейте тиган с 3 - 4 с.л зехтин и изпържете първо гъбите до златисто.

Добавете месото и изпържете също много добре. Сложете останалите зеленчуци и затворете с капака да се задуши за кратко всичко.

Те не трябва да са много меки, затова не ги пържете много. Сложете домата с чесъна, а след няколко минути и соевия сос.

Добавете фидето и пържете, докато промени цвета си. Налейте пилешки бульон и сложете подправките.

Намалете на средна степен и изчакайте да изври водата.

Фидето трябва да остане на сухо. Изключете, затворете с капака и изчакайте 5 минути.

Сервирайте задушено пиле с гъби и моркови в подходящи чинии и добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: