Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Бърз царевичен хляб

Бърз царевичен хляб

Бърз царевичен хляб
Снимка: Мария Божилова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"От домашното по-хубаво няма, особено когато става въпрос за хляб"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 600 г
  • кисело мляко - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л. Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевично брашно се слага в купа, в която ще се разбърква.

Прибавя се солта и захарта и се разбърква много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към брашното.

В киселото мляко се прибавя содата и се разбърква много добре до пълното загасяне на содата, като трябва да шупне много добре.

Киселото мляко се изсипва в брашното при постоянно бъркане.

Прибавя се зехтина.

Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.

Изсипва се във форма за печене върху хартия за печене.

Пече се 40 мин на 160 градуса.

След като се изпече, бързият царевичен хляб се изважда от хартията, за да не се овлажни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Киселото мляко не е ли много?Равно е на количеството брашно?
06.05.2023 20:35