Начин на приготвяне
За тази вкусна леща на фурна лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на кубчета.
Лукът и морковите се слагат в тенджера с капак.
Прибавя се зехтинът и малко вода и се задушават под капак за 20 мин във фурната на 180 градуса.
Лещата се измива и се оставя мокра, докато лукът и морковите се задушат.
След като се задушат, се прибавя леща и вода.
Разбърква се много добре, слага се капакът и се пече във фурната 20 мин на 180 градуса.
След това се прибавя червеният пипер, чесънът, нарязан на едро, чубрицата и солта. Прибавя се вода малко над лещата.
Лещата на фурна без варене се пече се 20 мин под капак на 180 градуса.