Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб с месо на фурна

Боб с месо на фурна

НикиНики
Новак
13363k
Боб с месо на фурна
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Не ни хвалете постния боб, опитайте този с месо на фурна и ще си говорим отново"

Необходими продукти

  • боб - 400 г
  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 връзка
  • доматено пюре - 200 г
  • моркови - 1бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • джоджен - пресен
  • червен пипер
  • брашно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от предната вечер във вода.

Месото нарязваме на кубчета и го сваряваме. В тенджера слагаме вода и варим боба до готовност.

Прецеждаме го през гевгир и измиваме. Слагаме боба в глинен гювеч заедно с месото и нарязаните на ситно морков, чушка и 2 стръка лук.

Добавяме доматеното пюре, малко мазнина и сол на вкус, наливаме вода.

Поставяме боба в гювеч в студена фурна и готвим на 170°C за около час.

В тиган си нагряваме олио, прибавяме останалия нарязани на ситно зелен лук, щом се позапържи, добавяме червен пипер и брашно.

Запръжката добавяме към боба заедно с нарязания на ситно пресен джоджен, разбъркваме и връщаме обратно във фурната за 10-15 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: