Кавърма по копривщенски

АнабелАнабел
Новак
34
1k
1
Кавърма по копривщенски
Снимка: Анабел
1 / 3
07/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви50 мин.
Общо65 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган със загрято олио първо се запържват нарязаните лук и чесън.

Към тях се прибавя нарязаното на кубчета пилешко месо. След кратко разбъркване се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби, а след тях нарязаните печени чушки.

Кавърмата се поръсва със сол и смлян черен пипер.

Щом месото и зеленчуците са почти готови, се добавя доматеното пюре, разтворено в малко вода и червеното вино.

Ястието се доовкусява с малко чубрица и кимион. Разбърква се и се разпределя кавърмата в четири гювечета.

Гювечетата се поставят във фурната и се пекат за около 20 минути, като малко преди готовност във всяко едно се чуква по едно яйце.

Да ви е сладко с тази кавърма по копривщенски.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: