Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Меденки с глазура по класическа рецепта

Меденки с глазура по класическа рецепта

Меденки с глазура по класическа рецепта
Снимка: Румяна Сакалийска
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Подсладете следобедите си с няколко от тези чудни меденки"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • мед - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 570 г
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • шоколад - 150 г
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре яйцата със захарта, след това добавяме олиото, канелата и меда.

Накрая започваме да прибавяме малко по малко пресятото брашно с бакпулвера и замесваме меко тесто.

Готовото тесто накъсваме на топки от които оформяме меденките.

Подреждаме ги в намазнена тава и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.

За глазурата слагаме шоколада и маслото в купа, разтопяваме ги на водна баня и бъркаме 2-3 минути докато се получи подобна на каша смес.

Когато меденките се охладят, ги намазваме с шоколадовата глазура.

Може да ги намажете до половината или да ги покриете целите с глазура.

Меденките с глазура по класическа рецепта са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: