Начин на приготвяне
Брашното и содата пресейте през сито.
В отделен съд разбийте на пухкава пяна яйцата и захарта.
При тях изсипете и олиото и меда. Отново разбъркайте.
Ред е да добавите и канелата. Щом смесите добре всички съставки, започнете да добавяте и брашното.
Добавяйте поетапно лъжица по лъжица. В началото разбъркайте с бъркалка, след което продължете с ръце.
Получава се меко тесто, което не лепне. При нужда може да се добави още малко от брашното.
Тестото разточете на тънък лист. Изрежете в желата от вас форма.
Наредете меденките в тава, която сте застлали с хартия за печене.
Печете в предварително загрят фурна на 180 градуса за около 15 минути.
Сполучливи меденки по домашна рецепта може да се консумират до 3 - 4 седмици.