Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Сполучливи меденки по домашна рецепта

Сполучливи меденки по домашна рецепта

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Сполучливи меденки по домашна рецепта
Снимка: Аника Войт
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Хубавото на тези меденки е, че могат да стоят със седмици на масата и пак да бъдат ужасно вкусни"

Необходими продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • мед - 6 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • канела - 1 пакетче
  • сода - 2 ч. л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и содата пресейте през сито.

В отделен съд разбийте на пухкава пяна яйцата и захарта.

При тях изсипете и олиото и меда. Отново разбъркайте.

Ред е да добавите и канелата. Щом смесите добре всички съставки, започнете да добавяте и брашното.

Добавяйте поетапно лъжица по лъжица. В началото разбъркайте с бъркалка, след което продължете с ръце.

Получава се меко тесто, което не лепне. При нужда може да се добави още малко от брашното.

Тестото разточете на тънък лист. Изрежете в желата от вас форма.

Наредете меденките в тава, която сте застлали с хартия за печене.

Печете в предварително загрят фурна на 180 градуса за около 15 минути.

Сполучливи меденки по домашна рецепта може да се консумират до 3 - 4 седмици.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: