Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Обикновени хрупкави меденки

Обикновени хрупкави меденки

Обикновени хрупкави меденки
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Класическа рецепта за меденки - бързи, вкусни и хрупкави. Готовите меденки, ако желаете може да слепите с мармалад по избор."

Необходими продукти

  • яйца 3 бр.
  • кафява захар 1 ч.ч.
  • слънчогледово олио 1 ч.ч.
  • мед 6 с.л.
  • канела 2 с.л.
  • сода 1 ч.л.
  • брашно 3 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на телена бъркалка се разбиват яйцата и захарта. Добавят се слънчогледовото олио, медът и канелата. Разбъркват се, след което се добавят пресятото брашно и содата.

Замесва се средно меко тесто. Ако ви сестори прекалено меко или прекалено твърдо може да варирате с количеството брашно.

Тестото се разточва на не много дебела кора ( не повече от половин милиметър) и с помощта на формички се изрязват фигурки.

Меденките се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се слагат в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовите меденки, ако желаете може да слепите с мармалад по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: