Традиционни слепени меденки

ЙониЙони
Новак
18
Традиционни слепени меденки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Традиционни слепени меденки за следобедно кафе и добра компания"

Необходими продукти

  • брашно
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • олио - 2 к.ч.
  • захар - 2 к.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сладко - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта и добавете към тях всички други продукти.

Замесете меко тесто.

Разточете го на средно тънък слой с дървена точилка и изрежете формички от него.

Печете меденките в леко намазнена тава върху хартия за печене на 180 °C до златисто.

След това слепете меденките две по две със сладко по избор.

Слепените сладки са много вкусни.

Традиционните слепени меденки са страхотен десерт, който да поднесете на гостите си с кафе.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: