Edin.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Класически сос за пържоли

Класически сос за пържоли

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Класически сос за пържоли
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ето един класически гъбен сос за вашите свински пържолки"

Необходими продукти

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете четири чаени чаши вода с щипка сол и черния пипер на котлон да заври.

Почистете и обелете гъбите и ги нарежете на кубчета.

Щом водата заври, добавете виното и гъбите. Намалете силата на котлона и оставете на котлона за около 30 минути.

Докато сосът за месо се вари запържете на слаб огън маслото. Добавете брашното и бъркайте много енергично. Съвсем в процеса на запържване на брашното добавяйте и по малко от гъбения бульон.

Не забравяйте да бъркате, за да не се получат бучки. Накрая добавете гъбите и подправете с индийско орехче на вкус.

Оставете класическия сос за пържоли на котлона още десетина минути и е готов.

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: