Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Крехки пържоли с майонезен сос

Крехки пържоли с майонезен сос

Крехки пържоли с майонезен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Поглезете се с крехки пържолки, вкусна салата за гарнитура и чудесен майонезен сос - заслужавате го"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за соса
  • кисело мляко - 125 г
  • крема сирене - 1 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • сол
  • чесън - на прах
  • лук - на прах
  • риган
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички съставки за соса. Разбъркайте с тел и оставете в хладилника.

Измийте пилешките гърди. Нарежете на пържоли. Сложете сол и черен пипер. В купа разбийте яйцето.

Оваляйте пържолите първо в брашно, а после потопете в яйцето и накрая за финал - в галетата. Изпържете ги от двете страни до приятен, златист загар.

Извадете готовите пилешки пържолки и разположете над кухненска хартия. Поднесете пържолите пане, докато са топли, със студения сос от кисело мляко.

Към крехки Пържоли с майонезен сос може да сервирате и градинарска салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: