Начин на приготвяне
Накъсайте карфиола на розички, след което ги нарежете на филийки.
Нарежете лука на тънки полумесеци и го поръсете със захар, намачкайте леко с ръце.
Обелете и нарежете на филийки гъбите.
Наситнете листата целина заедно с чесъна и лютата чушка. Смесете ги с майонезата и млякото, овкусете с оцет, черен пипер и сол.
Смесете лука с гъбите и карфиола и ги залейте с ароматния дресинг. Разбъркайте и ако е необходимо овкусете с още подправки по ваш вкус.
Зеленчуковата салата трябва да се прибере в хладилника за половин час, за да поеме добре ароматите.
Вместо червен лук, може да използвате зелен лук. Репичките също много подхождат на тази различна салатка.
Салатата с карфиол, печурки и майонезен сос е много вкусна.