Edin.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с карфиол, печурки и майонезен сос

Салата с карфиол, печурки и майонезен сос

Салата с карфиол, печурки и майонезен сос
Снимка: Иван Кацаров
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Много вкусна салатка, която ще ви изненада със своя вкус"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • печурки - 5 броя
  • люти чушки - 1 брой
  • червен лук - 1 брой
  • кисело мляко - 400 грама
  • майонеза - 200 грама
  • целина - 1 шепа (листа)
  • чесън - 3 скилидки
  • захар - 1 голяма щипка
  • черен пипер
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички, след което ги нарежете на филийки.

Нарежете лука на тънки полумесеци и го поръсете със захар, намачкайте леко с ръце.

Обелете и нарежете на филийки гъбите.

Наситнете листата целина заедно с чесъна и лютата чушка. Смесете ги с майонезата и млякото, овкусете с оцет, черен пипер и сол.

Смесете лука с гъбите и карфиола и ги залейте с ароматния дресинг. Разбъркайте и ако е необходимо овкусете с още подправки по ваш вкус.

Зеленчуковата салата трябва да се прибере в хладилника за половин час, за да поеме добре ароматите.

Вместо червен лук, може да използвате зелен лук. Репичките също много подхождат на тази различна салатка.

Салатата с карфиол, печурки и майонезен сос е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: