Безглутенови царевични питки

31/05/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо507
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • безглутеново брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 150 - 180 мл
  • мая - 15 г от кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа царевичното и безглутеновото брашно. Добавете едно яйце, 1/2 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, зехтина и разтворената в топло прясно мляко мая. Замесете тесто.

Когато е добре хомогенизирано си късайте по около 80 г (аз тегля всяка топка) и направете на малки топки. Наредете ги в тава застлана с хартия за печене.

Покрийте с кърпа и оставете на топло за да втасат. Ще ви трябват около 3 часа. Втасалите царевични питки намажете с олио.

Изпечете питките на 180 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.

Безглутеновите царевични питки са с ронлива консистенция, но много вкусни.

Да ви е сладко!

Дебела дървена точилка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дебела дървена точилка
6.16 лв.
4.74 лв.
Виж ››

Хубавата баница с тънки кори се точи с хубава дебела дървена точилка, така ще ви кажат всички, които разбират

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар