Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Хапки»Крехки пържени свински хапки

Крехки пържени свински хапки

Крехки пържени свински хапки
Снимка: Мария Божилова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"За най-вкусните свински хапки с зеленчуци подгответе любимото червено вино. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • свински флейки - 1 кг
  • За маринатата
  • кимион - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • белтъци - 2 бр.
  • За гарнитурата
  • чушки - 5 бр. Сиврия
  • лук - 2 глави
  • гъби - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива много добре. Нарязва се на малки парченца с големина на хапки.

Солта се разбърква с олиото, докато се разтвори. Прибавя се червеният, черният пипер и кимионът. Разбърква се.

Белтъците се разбъркват много добре и се прибавят в сместа.

Нарязаните парчета месо се разбъркват много добре в маринатата и се оставят в хладилник за 1 час.

Пържат се в сгорещено олио, като първоначално се слагат заедно с маринатата за 10 мин., докато месото пусне водата, след което с лъжица се премахва 2/3 от течността и пърженето продължава до златисто.

Чушките се измиват, почистват и нарязват на пръчици. Гъбите се измиват и нарязват на полумесец. Лукът се почиства, измива и нарязва на полумесец.

След като месото е изпържено, в същата мазнина, която е с маринатата, се запържват зеленчуците.

Крехките пържени свински хапки са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: