Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свински късчета с лук на тиган

Свински късчета с лук на тиган

Свински късчета с лук на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Поднесете свинските късчета с малко пресен магданоз за свежест и още по-добър вид при сервиране"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • гъби - 4 - 5 бр
  • моркови - 1 бр
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • масло - бучка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки. Изпържете го много добре в кравето масло (до златисто).

Прехвърлете в малка тенджера, налейте малко вода и варете до полуготовност.

В същия тиган с кравето масло (ако ви стори малко мазнината, добавете още) запържете първо гъбите и извадете в друга чиния. Сложете чушките и моркова.

Щом омекнат, върнете гъбите, добавете месото, лука и праза (нарязани на едро).

Пържете до омекване на лука и месото. Извадете и прехвърлете в подходяща чиния.

Поднесете пърженото свинско с пресен магданоз.

Свинските късчета с лук на тиган са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: