Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Запечени картофи по селски

Запечени картофи по селски

Запечени картофи по селски
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Признайте си колко често си поръчвате картофи по селски, когато сте навън - е, вече може да си ги приготвите и у дома"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • микс от подправки - 2 с.л. чесън на прах, червен пипер, черен пипер, мащерка, майорана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се по-едри пресни картофи или с тънка кора, за да не се белят. Измиват се и се нарязват по дължина. Подсушават се с кухненска хартия и се поставят в купа с капак.

В купата се налива олио и се прибавя сол на вкус. Картофите се разбъркват, след което се прибавя миксът от подправки.

Тук съставките на микса могат да се променят по собствено виждане и усещане. Купата се похлупва с капак и раздрусва хубаво така, че подправките да полепнат по картофите.

След това те се разстилат на един ред в тава покрита с хартия за печене. Картофите се пекат около 40 минути до приятен загар.

Запечените картофи по селски са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: