Пилешки пържоли с мирин и саке на барбекю

27/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 4 бр. големи гърди
  • мирин - 2 с.л.
  • саке - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • джинджифил - 5 см парче, тънко слайсирано
  • соев сос - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешкото филе от всякакви ципи и кожи и го слагаме в неметална чиния.

Смесваме олиото, сакето и мирина и го разбъркваме с месото. Слагаме в хладилник за 15 минути, а след това прецеждаме, като запазваме маринатата.

Загряваме леко предварително намазнената скара или плоча на барбекюто. Слагаме отгоре маринованите пилешки пържоли и печем за около 5 минути от всяка страна, докато се получи златист цвят. Махаме и държим на топло. Леко запичаме в тиган джинджифиловите слайсове.

Поливаме изпечените пилешки филета със соевия сос и допълваме със запечените джинджифилови слайсове.

Сервираме веднага със салата по избор.

Много интересно и вкусно предложение за пилешки пържоли с мирин и саке на барбекю.

Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
37.99 лв.
34.99 лв.
Виж ››

Подгответе лесно, бързо и чисто продуктите за ястието си върху бамбуковата дъска за рязане. Висококачествена, устойчива на следите от нож, достатъчно голяма, за да се чувствате комфортно, докато готвите. Отделете специално място в кухнята на вашата бамбукова дъска, защото тя ще остане дълго време там.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар