Зеленчуков гювеч със свинско

20/06/2019
"И съседите ще ви завидят за вкусната вечеря със свинско и картофки"
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 093
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, сложете ги да се сварят и след като поизстинат, ги обелете и ги нарежете на кубчета.

Остържете морковите, нарежете ги на колелца, бланширайте ги за 5 мин. в кипяща вода и ги отцедете в гевгир.

Загрейте зехтина в голям тиган, изпържете до златисто нарязаното свинско, извадете го и в същата мазнина изпържете поотделно картофените кубчета, кръгчетата праз, морковените колелца, полукръгчетата кромид и четвъртинките гъби.

Разбъркайте всички зеленчуци, сложете ги в гювеч, добавете месото, поръсете с черен пипер и сол, сипете нарязания на малки кубчета кашкавал.

Похлупете и поставете в студена фурна. Печете докато кашкавалът се разтопи, след което го наръсете със ситно нарязан копър и и го поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар