edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли с яйца на очи

Телешки пържоли с яйца на очи

18/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г бонфиле
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 200 г краве
  • хляб - 4 филии, бял
  • кимион - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото напречно на мускулните влакна на 4 пържоли, дебели по 1, 5 см, които оставете да престоят 24 часа на хладно, за да стане месото по-крехко.

Поръсете месото с кимиона, солта, черния и червения пипер, намажете ги с разтопено масло и ги изпечете в умерена фурна.

Подберете филии, които са големи, колкото пържолите, отстранете коричките им и малко преди сервирането ги запържете в масло, докато се зачервят.

Всяка изпържена филиийка сложете в чиния, върху нея поставете изпечена пържола, а най-отгоре – изпържено на око яйце и поднесете с пържени картофи, варен ориз или задушен грах.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: