edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Кавърма с печено на скара месо в гювечета

Кавърма с печено на скара месо в гювечета

Кавърма с печено на скара месо в гювечета
02/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете приготвеното свинско месо от бут на филии, начукайте ги с дървено чукче, посолете ги и ги изпечете до полуготовност на предварително намазана с малко мазнина скара.

Задушете до омекване наситнения лук, прибавете последователно дребно нарязаните гъби, домати и люти чушки и подправете с виното, чубрицата, черния пипер и солта.

Полуопечените пържолки нарежете на ивички, разпределете ги в глинени гювечета, залейте ги със задушената смес и поставете гювечетата във фурна до пълното опичане на кавърмата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest