Начин на приготвяне
Пилешките воденички измийте и почистете хубаво. Сложете ги в голяма тенджера с вода. Към тях прибавете бахара, черния пипер на зърна, 1 с.л. сол и дафиновия лист.
Варете, докато се образува пяна. В голям тиган сипете олиото и запържете морковите и лука за около две минутки. Овкусете със сол и намалете степента на котлона.
Добавете нарязаните чушки и домати, овкусете с подправките и гответе до изправяне на течността.
Подгответе си гювечета, в които да сипете пилешката кавърма. Отгоре сложете нарязаните на дребно воденички. Поръсете с кашкавал.
Запечете за 15 мин. на 180 градуса или докато кашкавалът се разтопи.
Кавърмата от воденички в гювечета е страхотна!