Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Чомлек»Безмесен чомлек в гърне

Безмесен чомлек в гърне

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 150 г, кромид
  • чушки - 350 г
  • арпаджик - 250 г, обелен
  • чесън - 50 г
  • домати - 150 г от консерва
  • брашно - 15 г
  • вино - 50 г, червено
  • олио - 125 г
  • дафинов лист - 2 г
  • червен пипер - 10 г
  • чубрица - 15 г
  • черен пипер - 50 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гърне/гювеч сипете изстисканите домати, обелените главички арпаджик, нарязани чушки, чесъна, червения и черния пипер, дафиновия лист, виното и малко вода.

Нарежете на дребно кромида, задушете го леко в олиото до златисто и го добавете в гърнето.

Посолете, поръсете с чубрицата, разбъркайте хубаво и сложете ястието във фурната да се задушава, докато лукчетата омекнат.

Сипете размитото в малко студена вода брашно и оставете чомлека да поври още няколко минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: