Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Морковeна яхния с чушки и праз

Морковeна яхния с чушки и праз

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Слагаме питката да се пече, защото без нея не хапваме тази разкошна яхнийка"

Необходими продукти

  • моркови - 5 - 6 бр.
  • чушки - 3 бр. печени
  • праз - 2 бр.
  • домати - 6 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • масло - 4 с.л. растително
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и морковите се нарязват на филийки и се слагат заедно в растителното масло да се задушат, като от време на време се прибавя по 1 – 2 супени лъжици гореща вода.

Като омекнат, се добавят настърганите на ренде домати, доматеното пюре, печени чушки и малко сол.

Сместа се задушава на тих огън, докато се посгъсти.

Прибавят се дафиновият лист и брашното, размито в 1 чаена чаша студена вода.

Ястието ври на тих огън десетина минути, наръсва се с магданоз и се оттегля настрана. Поднася се с варен ориз и салата по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: