Сини патладжани плакия

MarianaMariana
Новак
688
6
11/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо64
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 - 3 бр. сини
  • сол
  • лук - 4 - 5 глави
  • пиперки - 5 - 6 бр.
  • чесън - 2 - 3 глави
  • червен пипер
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета патладжаните, посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят от горчивия сок.

Почистваме и нарязмваме лука и пиперките на дребно, а скилидките чесън - на половинки. Смесваме с патладжаните, овкусяваме със сол и червен пипер и слагаме в дълбока тенджера.

Заливаме с олиото и отгоре подреждаме доматите, нарязани на половинки. Поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Наливаме 1 кафена чаша вода и готвим ястието на тих огън, докато остане само на мазнина.

Вкусно е както топло, така и студено :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар