Начин на приготвяне
Подираме еднакви патладжани и ги разполовяваме. Правим в средата на всяка половинка разрез с нож и посоляваме. Оставяме ги около 30 минути, след което ги заливаме с вода и варим до лекото им омекваме.
Изваждаме ги да се отцдят и с лъжица издълбаваме сърцевината им и я накълцваме на ситно.
Отделно загряваме маслото и запържваме ситно нарязаната глава лук. Когато лукът омекне, прибавяме издълбаните патладжани, малко магданоз и галетата. Пържим за кратко и сваляме от котлона.
С тази смес пълним патладжаните и ги поставяме във фурна да се пекат. Междувременно приготвяме доматения сос.
Загряваме маслото и запържваме до златисто брашното. Прибавяме обелените и пасирани домати и варим на тих огън до сгъстяване.
След около 30 минути във фурната вадим пълнените патладжани, заливаме с доматен сос и връщаме за още 10-15 минути да се допекат.