Сочни говежди кюфтета

MarianaMariana
Новак
688
6
25/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме или смиламе сланината и я размесваме с говеждото месо. Добавяме настърганата глава лук, яйцата, ситно нарязания магданоз и накиснатите в прясно мляко и изстискани филии сух хляб. Овкусяваме каймата с подправките и я омесваме добре.

С намазнени ръце оформяме две големи кюфтета, които слагаме в тавичка и поръсваме с малко галета.

Сипваме в тавата една кафена чашка гореща вода и виното, наливаме олио, слагаме оцет и печем в загрята фурна до готовност, като от време на време ги заливаме със соса от печенето.

Готовите кюфтета заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, и допичаме до готовност. Поднасяме с гарнитура от свежа сезонна салата или любимата туршия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар