Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с телешки бъбреци

Омлет с телешки бъбреци

MarianeMariane
Новак
6944
Омлет с телешки бъбреци
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Вече омлета ще го хапваме само така, честна чревоугодническа"

Необходими продукти

  • телешки бъбреци - 2 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме телешките бъбреци от мазнината около тях и ги нарязваме на тънки филийки. Всяка филийка овкусяваме със сол и черен пипер, след което овалваме в брашно и пържим в загрятото масло до зачервяване от двете страни.

Прибираме на топло бъбреците и разбиваме добре яйцата с прясното мляко. Изсипваме сместа в тигана, в който са се пържили бъбреците и приготвяме пухкав омлет.

Слагаме омлета в голяма чиния, в средата му слагаме изпържените бъбреци, завиваме, поръсваме с магданоз и поднасяме веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: