Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Селска чорба от лапад и ориз

Селска чорба от лапад и ориз

MarianeMariane
Новак
6944
Селска чорба от лапад и ориз
Снимка: Анонимен
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лук - 1 връзка пресен
  • лапад - 2 връзки
  • сол
  • масло - 1 - 2 с.л. може и олио
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • за застройката
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • крутони - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го слагаме да се задушава с малко вода на котлона.

Когато омекне, добавяме ситно нарязания лапад, маслото или олиото, малко червен пипер и ориза.

Наливаме около 3 ч.ч. гореща подсолена вода и варим на тих огън до увиране на продуктите.

Преди да свалим чорбата от огъня прибавяме ситно нарязания магданоз.

Застройваме с яйца, разбити с киселото мляко и по желание поръсваме с крутони от стар хляб. Супата може да се приготви и с киселец.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: