edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Вегетариански гювеч по селски

Вегетариански гювеч по селски

MarianaMariana
Новак
6942246
Вегетариански гювеч по селски
04/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Дори няма да забележите, че няма месо в този гювеч - толкова ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • лук - 5 - 6 глави
  • чушки - 7 - 8 бр. зелени
  • домати - 5 - 6 бр. червени
  • зелени домати - 2 - 3 бр.
  • картофи - 1 кг
  • зелен фасул - 250 г
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • бамя - 1 ч.ч. почистена
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 2 к.ч.
  • за заливката
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сок от ягорида - 50 мл по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки главите лук, добавете нарязаните зелени пиперки, доматите, картофите и зеления фасул.

Към тях добавете и останалите зеленчуци, както и ситно нарязаните копър и магданоз.

Овкусете зеленчуците със сол и червен пипер, налейте мазнината и 1 ч.ч. вода.

Печете ястието в умерена фурна за около 90 минути, след което отворете капака и залейте с яйцата, разбити с брашното, сока от ягорида и киселото мляко.

Върнете обратно във фурната и запечете за няколко минути на силен огън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: