Кокошка паприкаш по селски

MarianaMariana
Новак
688
6
31/07/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме кокошката, нарязваме я на порции и я посоляваме. Запържваме я от всички страни в загрятото масло и изваждаме в чиния.

В мазнината от пърженето слагаме ситно нарязания лук и пържим до омекването му. Поръсваме брашното, запържваме за кратко, зачервяваме с червен пипер и разреждаме запръжката с 2 ч.ч. гореща вода.

Връщаме кокошката в тенджерата и задушаваме на тих огън до омекване на месото.

Прибавяме нарязаните на дребно домати и пиперки, овкусяваме с дафинов лист, сол ичерен пипер по желание, наливаме виното и варим още 15 минути.

Преди поднасяне по желание може да поръсим със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар