edin.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Пилешка Супа»Икономична пилешка кремсупа

Икономична пилешка кремсупа

MarianaMariana
Новак
693
1
62
01/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Вкусно предложение за практични домакини - вижте как да приготвите икономична пилешка кремсупа"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме едно средно голямо тлъсто пиле и го нарязване на порции. Слагаме го в подсолена глава, заедно с 1 ситно нарязана глава лук и го варим до готовност. Когато месото се свари, го изваждаме в подходящ съд.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, която разреждаме с бульона от пилето. Кипваме и варим още 10-15 минути.

Междувременно обезкостяваме месото, отделяме необходимото за супата, другото може да използваме за друго. Месото за супата накълцваме на ситно и добавяме вътре.

Готовата супа сваляме от котлона и застройваме с двата жълтъка, разбити с малко лимонов сок. Поднасяме пилешката супа, поръсена със свеж магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: