Кремсупа от маруля

Кремсупа от маруля
Снимка: Monika Ivanova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • маруля - 2 бр. средно големи
  • масло - 80 г краве
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 1 щипка
  • хляб - 2 тънки филийки, бял
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода сложете почистените марули и след минута ги извадете в гевгир.

След като изстинат, ги нарежете на ленти и ги изпържете в половината масло.

Добавете сос бешамел, който сте приготвили от останалото масло, брашното и 600 мл прясно мляко и варете на тих огън.

Когато марулите омекнат, пасирайте кремсупата, налейте останалото мляко, разбъркайте и след 2 мин., свалете от огъня.

Поднесете порциите със супата, поръсени със ситно нарязания магданоз и крутони от изпържените хлебни хапки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: