Начин на приготвяне
Почистваме горните листа на марулите, измиваме ги старателно и ги слагаме да се варят в подсолена вода. Времето за варене е около 10 минути. След това марулите се изваждат, отцеждат и режат на ситно.
Маслото се загрява и в него се запържва ситно нарязаната глава лук. Кога омекне, се добавят брашното и след това ситно нарязаните марули. Запръжката се разрежда с 5 ч.ч. зеленчуков бульон или 2 ч.ч. мляко и 3 ч.ч. вода.
Овкусете кремсупата със сол и черен пипер на вкус. Варете още 10-15 минути на тих огън, по желание пасирайте и застройте с кисело мляко, в което сте разбили 2 жълтъка и 1 супена лъжица прясно мляко.
По желание може да поднесете с крутони, със ситно нарязан магданоз и/или твърдо сварени яйца.