Гълъби с пресен грах

MarianaMariana
Новак
688
6
26/07/2018
"Само за ценители - вижте как се приготвят гълъби с пресен грах "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме в подходящ дълбок съд гълъбите, ситно нарязаните лук и сланина и маслото. Наливаме съвсем малко вода и задушаваме под похлупак 30 минути.

Към яденето добавяме 3 ч.ч. вода и пресния грах, кипваме и варим около 30 минути на умерен огън.

Изваждаме гълъбите в чиния, а граха сгъстяваме с 1/2 ч.л. брашно, размита с малко вода. Готвим още 10-15 минути и изсипваме върху гълъбите.

По желание поръсваме с пресен магданоз преди поднасяне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар