edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Зимен руски борш

Зимен руски борш

MarianaMariana
Новак
693
1
59
Зимен руски борш
03/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-подходящото месо за приготвяне на зимен борш е това от гърдите.

Нарязваме месото на дребни парчета и го варим в подсолена вода до полусваряване. Прибавяме нарязаните на кръгчета морковите, киселото зеле и целината, нарязана на кубчета.

Прибавяме нарязаното на кубчета цвекло, леко запържено в 2-3 лъжици олио.

Когато зеленчуците омекнат, добавяме и нарязаните на кубчета картофи, както и дафиновия лист. Оставяме боршът да се свари до готовност и приготвяме застройката.

Преди поднасяне поръсете борша с малко пресен магданоз или черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: