Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Телешка яхния с картофи и зеленчуци

Телешка яхния с картофи и зеленчуци

MarianeMariane
Новак
6944
Телешка яхния с картофи и зеленчуци
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Ако половинката ви е от онези мъже, които дори лятото не могат без месце, тогава го зарадвайте с тази вкусна телешка яхнийка"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • свинска мас - 3 - 4 с.л.
  • лук - 2 глави ситно нарязан
  • чушки - 3 - 4 бр. червени
  • бамя - 50 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • патладжан - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • домати - 500 г
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на средно големи парчета и запържваме в свинска мас до зачервяване. Когато месото се зачерви, добавяме ситна нарязания лук и пържим до омекването му.

Поръсваме с червен пипер и наливаме гореща вода, колкото да покрие месото. Оставяме го да ври 15-20 минути на тих огън, след което добавяме пиперките и бамята.

С този зарзават месото ври още 30 минути и идва време да добавим нарязания на кубчета и запържен в мас патладжан, морков и картофите. Поомекнат ли картофите, добавяме настърганите домати и оставяме ястието да ври на тих огън до сгъстяване.

Преди да свалим яхнията от огъня, слагаме ситно нарязания магданоз и разбъркваме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: