Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Преди ги правих и аз така, но... опитайте следната рецепта от нет'я:

Картофени кюфтета
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг картофи (избирам ги приблизително с еднаква големина, защото ги варя цели)
• Сол , 1/2 глава лук, 200 г сирене, черен пипер млян, чубрица (ако нямате прясна,може и суха или да замените тази подправка с друга, която харесвате), 2 яйца, царевично брашно, олио (за пърженето)
ИНСТРУКЦИИ
Беля около 1 кг. Картофи и ги слагам в судена вода да се варят, добавям две скиидки чесън и 1ч.л. сол във водата.
Кайма:
1. Режа на ситно 1 – 2 глави стар лук и го намачквам с 2-3 щипки сол,
В голяма купа чуквам едно яйце, добавям нарязания лук, 1 ч.л. сол, 2 ч.л. чубрица суха, 1 ч.л. млян черен пипер, натрошавам около 200 гр. сирене.
2. След сваряване на артофите ги охлаждам на чешмата със студена вода, мятам ги в купата с останалите подправки, намачквам ги и смесвам всичко на кайма.
3. Взимам две дълбоки чинийки.
- В едната слагам около 200 гр. царевично брашно, нишесте или каквото има.
- В другата слагам само жълтъка от две яйца за панировка.
4. (Омесете много добре сместа и оформете от нея топчета с големината на едро яйце. В удобен за вас съд сложете 6-7 супени лъжици царевично брашно. Овалвайте едно по едно топчетата в царевичното брашно като преди това сте потопили дланите си в белтъка, който е разбит до еднородност с вилица. Оформените картофени кюфтета леко приплесквайте в дланите си. Да станат малко плоски с дебелина около см. Загрейте достатъчно количество олио. Пържете вашите картофени кюфтета на умерена температура от двете страни до приятен златист цвят. Котлонът ми е с 6 степени, пържа на 4. По около 5 мин. от всяка страна...)
5. Готовите, изпържени кюфтета слагам върху домакинска хартия, която ще попие излишната мазнина. Поднесям топли кюфтетата със сос по желание или салата.
6. Може да се сервират с млечен сос с чесън, малко мазнина от олието в което са пържени кюфтетата, сол и копър или само кисело мляко!

Перфектно хрупкави стават...
01.07.2022 02:00
7
3